Pravila foruma

Pravila foruma
1. Zabranjeno je promovisanje i opravdavanje verske, nacionalne i rasne mržnje, homofobije, fašizma, nacizma, i drugih pokreta ili ideologija sa sličnim ciljevima.

2. Iznošenje podataka iz ličnog života forumaša je najstrožije zabranjeno. Takođe, aludiranje na bilo koji aspekt ličnog života može biti protumačeno kao aluzija na real-life podatke, što je takođe zabranjeno. U diskusijama se treba u potpunosti limitirati na pisanu reč forumaša, a ne na njihov lični život. Moderatori su dužni da po svojoj proceni banom kažnjavaju forumaše za špekulacije ličnim podacima bez prethodnog upozorenja.

3. Autorska prava: svaki napisani članak, foto-montaža ili multimedijski fajl koji korisnici foruma sačine i objave ostaje njihovo vlasništvo. Objavljivanje članaka i radova na forumu P.U.L.S.E ne znači da forum deli iste stavove i mišljenja, niti odgovara za sadržaj članaka. Uprava foruma (administratori/supermoderatori/moderatori) po svojoj proceni uklanja postove i sadržaj za koji smatra da se kose sa pravilima foruma, ili su neprimereni iz drugih razloga. Uprava foruma nije dužna da po zahtevu korisnika briše njihove ranije postavljene materijale, ali će slične molbe uzimati u obzir. U slučaju trajnog banovanja forumaša, moderacija odlučuje da li će ukloniti ili zadržati na forumu delove sadržaja banovanih.

4. Uprava foruma nikada neće brisati kompletne profile i sve poruke forumaša, bilo da zasluže trajno udaljavanje sa foruma, ili ako sami forumaši upute zahtev za to.

5. Moderatori će uklanjati sve postovane tekstove ili materijale koje se po njihovoj proceni kose sa pravilima foruma, a autori se mogu kažnjavati vremenskom suspenzijom naloga (banom). Komunikacija forumaša sa moderatorima treba da se odvija na jednom podforumu Moderacija, umesto da se pitanja moderaciji upućuju svuda po forumu. Moderatori će uvek pokušati da odgovaraju forumašima u doglednom roku, ali nekada to neće biti moguće zbog vremenskih ograničenja. Ipak, moderatori nisu dužni da odgovaraju na svako pitanje i nemaju takvu obavezu, već to rade zbog boljeg razumevanja moderacije i korisnika. Prema tome, moderatori zadržavaju pravo da ne odgovaraju svakome i nisu dužni da obrazlažu svaki svoj potez.

6. Strogo je zabranjeno kloniranje (korišćenje više od jednog profila - nicknamea). Forumaši koji po proceni moderatora koriste klonove u svrhu miniranja diskusija biće banovani na period od jednog do tri meseca, a klon će biti trajno banovan. Korisnicima koji konstantno koriste anonimne proksi servere će biti onemogućeno sudelovanje u diskusijama.

7. Zabranjeno je korišćenje foruma u svrhu reklamiranja i oglašavanja komercijalnih usluga i kompanija.

8. Uobičajena pravila internet bontona usaglašen na većini foruma:

-vređanje, vulgarne reči, lične pretnje, pozivanje na fizički obračun, pozivanje na nasilje i drugi materijali koji su po moderatorskoj proceni neprimereni će biti brisani

-ako se postovi koji su moderatori obrisali ponavljaju, moderacija će primenjivati restriktivnije mere prema autorima

-postovi koji po moderatorskoj proceni skreću temu u drugom pravcu ili ne doprinose diskusiji konstruktivno mogu biti splitovani ili obrisani

-spamovanje i floodovanje će biti uklanjano

-stalkovanje (proganjanje) forumaša preko foruma će biti onemogućeno

-privatne poruke su privatne, ali forumaši u svako doba mogu da prijave moderaciji poruke u kojima postoje pretnje, pozivi na nasilje ili slične neprimerenosti, što može rezultirati banovanjem pošiljaoca

-moderacija ima pravo da ne dozvoli forumašima da kao avatar kače slike koje po moderatorskoj proceni predstavljaju neprimeren materijal, ili tekstove u potpise forumaša koji se kose sa pravilima foruma

9. Administracija foruma nije odgovorna za reči napisane na forumu od strane korisnika, ni nakoji način.
Zaključan forum
Forum je zaključan

Dozvole foruma

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu